Cateheză pentru copii

Viața parohiei Februarie 15, 2016

        În fiecare sâmbătă după-amiază copiii din parohia ”Adormirea Maicii Domnului” vin cu drag la Biserică; așa s-au învățat de ani buni și fie că mai ajută părinții prin gospodărie, fie că se joacă sau își pregătesc temele, până la ora 15  termină orice activitate ca să ajungă la timp la „slujba pentru copii”, așa cum o numesc ei. Odată ajunși, ei încep prin a rosti câteva rugăciuni împreună cu părintele paroh. În timp ce rostesc Tatăl nostru întreaga Biserică răsună de glasurile lor cristaline ce par să se întreacă până la cer. 

     După momentul de rugăciune, părintele paroh îi încântă cu o povestioară cu tâlc iar apoi îi provoacă la discuții pe marginea subiectului. Copiii identifică și în viețile lor întâmplări asemănătoare și dau exemple despre cum e bine să se comporte în astfel de situații. În continuare, copiii rămân să mai discute în timp ce servesc un ceai și o prăjitură iar apoi unii dintre ei preferă să mai petreacă o parte din timpul zilei jucându-se în parcul din curtea Bisericii.

    Aceste activități reprezintă doar o mică parte din acțiunile pe care copiii și tinerii parohiei le întreprind în spațiul Bisericii și sunt specifice perioadei din timpul anului școlar, în timpul vacanțelor acestea se interpătrund cu un program vast de activități creative și recreative și cu participarea la Sfânta Liturghie în timpul săptămânii.